Lesvormen

Yoga Lovers biedt een breed scala aan lessen aan, van dynamische lessen, tot dieptestretch.

We leggen hieonder in vogelvlucht uit welke yogastijlen we aanbieden en hoe je hierin een keuze en een combinatie kunt maken.

Dynamische lessen

In een dynamische les werk je aan spierkracht en souplesse.  
Tijdens de les worden alle staande, zittende en liggende houdingen aan elkaar verbonden door de ademhaling. Hierdoor ontstaat een flow. Je werkt met energiesloten en de verruimende ademhaling, waardoor je warmte opbouwt en je energie een opwaartse lift maakt.
Hierdoor voel je je vitaal en alert.

Door de ademfocus ontstaat er rust en samen met de ritmische bewegingen, meditatie in beweging.
Alle dynamische lessen vallen onder de yang stijl. Inhoudelijk kan de les in stijl verschillen per docent en werkt de een met en de ander zonder muziek. Vaak zal je voldoende uitdaging ervaren op fysiek gebied in deze vorm van yoga.
Alle dynamische stijlen stammen af van de Ashtanga Yoga.

Bij Yoga Lovers vallen de volgende lessen onder het dynamische bereik:
Flex & Flow
Flow & Core
Vinyasa Flow
Power Flow
Aerial Flow

Statische dieptestretch lessen

In deze vorm van yoga Yin yoga genaamd, bevind je je aan de andere kant van de medaille. Dus de tegenhanger van alle dynamische lessen en dus tevens ook de beste aanvuller op alle dynamische bezigheden en sporten.

In een yin les ga je je spieren zoveel mogelijk ontspannen en je blijft rond de 5 minuten in zittende en liggende houdingen. Doordat je je spieren loslaat en lang in de houding blijft gaat je stretch veel dieper, namelijk naar je bindweefsel. In je bindweefsel worden emoties opgeslagen en vastgehouden. Op moment dat je het rekt en daarna loslaat, komt oude energie vrij en op gang, waardoor er opnieuw stroming ontstaat. Zo zie je vaak dat onverklaarbare fysieke pijn na een tijd yin te hebben beoefend verdwijnt.

Yin heeft ook een sterk meditatief karakter en veel overeenkomsten met Mindfulness. Doordat je naar binnen keert kom je thema’s als acceptatie en loslaten tegen en oefen je in het opmerken van de automatische piloot en het verleggen van de aandacht naar je adem en je lichaam.

De reden dat de yin lessen zo populair zijn is de rust en de ontspanning die het je geeft. We leven in een drukke en hectische wereld, waarin veel van ons gevraagd word en we altijd “aan” staan.

In feite zijn we altijd “yang” bezig. Ook is deze les een mooie aanvulling op de dynamische lessen en andere sporten om zo beide componenten in jezelf weer in balans te brengen.

 

Combi lessen dynamiek en dieptestretch

In de Yin Yang les combineer je het beste van beide.

Het bindweefsel en de gewrichten zijn yin, omdat ze stijf en niet elastisch zijn. De spieren zijn yang: elastisch en zacht.' De begrippen yin en yang zijn overal op toe te passen. Yang staat voor het extraverte, het veranderlijke en beweeglijke. Yin vertegenwoordigt het introverte, stabiele en onbeweeglijke.

Door het combineren van een dynamische reeks met het volledige loslaten, ervaar je heel intens de integratie van beide delen van jezelf.

 

Extra informatie

Alle vormen van yoga geven je rust en flexibiliteit. De vraag is altijd, wat bij jou aansluit op welk moment van je leven. Wil je hier nog meer advies in? Mail mij dan gerust op marike@yoga-lovers.nl

Heb je blessures of beperkingen, of misschien zit je niet zo lekker in je vel? Geen probleem. Ook hier adviseren wij je graag in, zodat je de les vindt die bij je past op dat moment.

© 2014 - 2023 yogalovers | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel