Ayurvedische Massage

Ayurveda bestaat uit 2 woorden namelijk 'ayur' leven en 'veda' kennis/weten. Ayurveda betekent dan de kennis van het leven, hoe heel oud te worden.

De Ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde. Daarnaast helpt de ayurvedische massage bij het genezen van veel verschillende klachten.

Een echte ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. De ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het hoofd en gezicht meegenomen worden. 

De ayurvedische massage is over het algemeen een redelijk zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s - en de energiepunten genaamd marma’s (waar ook de acupunctuur mee werkt) heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect. 

De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.

De massage

Verbetert de weerstand, activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong.  Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (ayurvedische) massage te ondergaan: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts, direct na eten, eerste 2 dagen van de vrouwelijke periode.

De massages van Kim bestaan dan ook uit een combinatie van deze 2 en duren een uur. Voelen is voor Kim ontzettend belangrijk en bij iedere persoon verschillend. Daar waar het nodig is, zal zij dieper op de spier ingaan (sportmassage) met gebruik van veel warme kruidenoliën waarbij de hele achterkant van het lichaam gemasseerd wordt.  

© 2014 - 2023 yogalovers | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel