Heartfulness

HEARTFULNESS

Verdieping op de Mindfulness basistraining

De training

Deze training is geschikt voor deelnemers die reeds bekend zijn met de basis van Mindfulness. Nadat je hebt geleerd dat je aanwezig kunt zijn in het nu, met al je zintuigen, en je weet hoe je de automatische piloot kunt onderbreken, kun je gaan verdiepen. Je gaat je focus verdiepen, zodat je met aandacht aanwezig bent bij je hart om zo je innerlijke groei verder te exploreren en uit te bouwen.

Tijdens de training wordt stil gestaan bij die zaken die het ons moeilijk maken om helemaal vanuit het hart te leven. Je krijgt inzicht in jezelf. Je wordt dan eerst uitgenodigd om ruimte te maken, en met een niet veroordelende blik te kijken naar wat er nu aanwezig is. Door pijnlijke gebeurtenissen, onaangename ervaringen, negatieve interpretaties,…kan het zijn dat je je hart hebt gesloten. Emoties werden niet toegelaten, onderdrukt, vergeten. Dit zet zich vast op het lichaam: spieren spannen zich aan, bepaalde delen van het lichaam worden hard, vast, onbeweeglijk.

Het doel is om het hart ruimte te geven, door het gebruiken van verschillende technieken, zodat het zich opnieuw kan gaan openen. Je komt opnieuw in contact met je ware zelf, je kern, door dat wat verborgen is weer aan het licht te brengen.

Hoe werken we?

Lichaamsgerichte technieken

In Heartfulness wordt ervan uitgegaan dat je geschiedenis zich ook in je lichaam heeft vastgezet. Door spanning raken de energiedoorstroming in je lichaam en ook het contact met de omgeving verstoord. Je bent niet echt lichamelijk meer aanwezig. Daarom werken we binnen de heartfulness met lichaamsgerichte technieken zoals yoga, ademhaling, beweging, oefeningen voor het hartchakra, ritme en muziek.

Meditatie

Tijdens de meditatieoefeningen in heartfulness ga je voornamelijk de aandacht leren leggen op jehart. Verschillende technieken worden aangeleerd om te oefenen, je hart te voelen, vriendelijkheid te beleven en liefde uit te stralen.

Verdieping van je proces

Door visualisatieoefeningen, interactie met de trainer en de mededeelnemers, word je uitgedaagd om voorbij je grenzen te gaan. Leer je over jezelf, vind je steun en herkenning bij anderen en ben je op deze manier in staat om de verdieping naar je diepste zijn aan te gaan.

Hartcoherentie

Hiermee wordt synchroniteit (coherentie) bewerkstelligd tussen hart en hersenen wat van positieve invloed is op het gevoel van welbevinden, zelfvertrouwen, immuunsysteem en de gezondheid in het algemeen. We blijken het meest ontspannen en op ons best te zijn als we coherent zijn in contact met ons hart. Er wordt dan als het ware vanuit het hart 'gedacht' en niet alleen met het hoofd.

Voor wie?

  • Ieder die kennis heeft van de Mindfulness basis

  • Als je meer wilt leven vanuit je hartbewustzijn en vrij wilt zijn van belemmeringen

    die je weerhouden om verbinding te maken met je diepste zelf en met de ander

  • Mensen die op zoek zijn naar meer levenskwaliteit

  • Iedereen die wil investeren in zijn psychische en lichamelijke gezondheid

  • Voor wie het leven meer vanuit vriendelijke aandacht willen beleven

  • Voor wie zich uitgenodigd voelt om zijn hart meer en meer te openen en te sterken, er

van uitgaand dat datgene wat je zoekt buiten jezelf, diep verscholen ligt binnen in

jezelf 

  • Wanneer je meer in contact wil komen met je lichaam en je energetische kwaliteiten

  • Als je eindelijk de stap wilt zetten richting een andere manier van leven, een leven dat beter bij je past, vanuit je gevoel, en je deze uitdaging aandurft!

 

Op dit moment bieden wij deze training alleen op individuele basis aan.

© 2014 - 2023 yogalovers | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel