Jeanine Curvers

Docent Flex & Flow & Power Flow

Zo ervaren jullie mij als mens en docent
Uniek, warm, hartelijk, toegankelijk, open, ruimte voor ieders behoefte, straalt rust en liefde uit, positieve energie, oprechte interesse, meelevend.

Dit maakt mijn manier van lesgeven uniek
Het ervaren van rust en dankbaarheid, gebruik makend van centrale intentie of energie, zachte en warme stem, thematische lessen en oefeningen, veel variatie, ruimte voor groei en ontwikkeling, past het niveau aan aan haar deelnemers.
 

Yoga betekent letterlijk eenwording, hereniging of verbinding. Voor mij is dat de essentie van yoga – om weer verbinding te leggen met jezelf, om in harmonie en balans met jezelf en met je omgeving te leven: “all you ever need to know, is already within you”. 

Zelf ben ik zo’n 10 jaar geleden in aanraking gekomen met yoga. Voor een groot deel was dit voornamelijk gericht op het fysieke aspect. Ik was fanatiek bezig met Ashtanga yoga en daar voelde ik me toen goed bij. Dynamische lessen en jezelf reinigen door alles uit te zweten. Een paar jaar verder op mijn pad realiseerde ik me dat Ashtanga niet voor iedereen is en dat elk indiviu op een andere manier yoga kan en mag beoefenen. Om die reden ben ik een holistische en therapeutische weg ingeslagen. In India heb ik geleerd dat yoga voor iedereen is en dat je jezelf niet in een knoop hoeft te leggen of op je hoofd hoeft te staan om een yogi of yogini te zijn.  Zoals mijn leraar zei: “if you cannot appreciate the basic asanas, how can you appreciate the small things in life”. Door mijn karakter en Ashtanga achtergrond houd ik nog altijd van vloeiende en dynamische yogalessen, maar nu met meer geduld, meer focus en meer ‘awareness’. 

In deze tijden en in onze maatschappij is dat vaak lastig. We verliezen contact met onszelf en met wat we graag willen in het leven en hoe we ons leven willen leiden. We rennen onszelf voorbij of we laten ons meedrijven als een stuk hout op een woelige rivier. 

Mijn doel in de lessen is om op de yogamat een moment te vinden om terug te keren naar jezelf, naar je eigen ik. Op dat moment is er geen competitie of stress en niks moet, behalve ademhalen. Langzaam maar zeker zal dit gevoel zich uitbreiden naar meerdere aspecten van je leven, zodat je altijd en overal naar jezelf kunt terugkeren en de kracht zult vinden vanuit jezelf. Ook als je niet op je yogamat bent! 

© 2014 - 2022 yogalovers | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel