Kim Roeleveld

Docent Hatha Flow, Yin Yoga & Aerial Yin & Restore

Zo ervaren jullie mij als mens en docent
Optimistisch, bevlogen, empatisch, kundig, warm, behulpzaam, vrolijk, grappig, eerlijk, liefde voor haar vak, geduldig.

Dit maakt mijn manier van lesgeven uniek
Goede en heldere uitleg, humor, niet zweverig, focus op de adem en het ervaren van je lichaam, aandacht voor alle deelnemers, motiverend, inspirerend, variatie, aandacht voor theorie en het effect van houdingen, humor en ruimte gevend.

 

Van nature ben ik een bezige bij met allerlei to do lijstjes. In de drukte rende ik mezelf vaak voorbij.

Door yoga heb ik ingezien dat het niet erg is om stil te staan. Het is juist belangrijk. Ik ben nu meer bewust van de dingen die ik doe en hun invloed. Dit gun ik anderen ook.

 Zet het denken eens stil en begin te voelen. Luister naar je lichaam en voel van binnen uit.

Yoga is meer dan oefeningen op een mat, het is een levensstijl. Mijn motto daarbij is: Alles met liefde. Vanuit liefde kom je verder dan je denkt.

 Tijdens mijn hatha yoga opleidingen bij Stichting Saswitha en in India, kwam ik in aanraking met ayurveda. Er zijn meerdere vertalingen van ayurveda, zoals ik het heb geleerd betekent 'ayur' leven en 'veda' kennis/weten. Ayurveda betekent dan de kennis van het leven, hoe heel oud te worden.

 Ayurveda en yoga zijn dan ook zusterwetenschappen. Ze komen beide uit de Veda's, de oudste en heiligste hindoegeschriften die in het Sanskriet geschreven zijn. 

Hoe word je heel oud? Door te eten wat bij je past en je lichaam goed te verzorgen. Dat is waar de ayurveda zich mee bezig houdt: voeding en massages met warme kruidenoliën.

 Ayurveda en yoga opent een nieuwe wereld. Wil je meer weten, kom dan snel naar de les. 

© 2014 - 2022 yogalovers | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel