Kim Roeleveld

Masseuse Sport & Ayurvedische Massage

Mijn naam is Kim Roeleveld en waarschijnlijk kennen jullie me al via de yogalessen die ik bij Yoga Lovers geef.

In 2004 heb ik de opleiding voor sportmassage gedaan maar al snel miste ik hier wat in. Nadat ik in 2011 de ayurvedische massageopleiding heb gedaan, wist ik ook wat: aandacht & liefde voor het lichaam. 

Ayurveda bestaat uit 2 woorden namelijk 'ayur' leven en 'veda' kennis/weten. Ayurveda betekent dan de kennis van het leven, hoe heel oud te worden.

De Ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde. Daarnaast helpt de ayurvedische massage bij het genezen van veel verschillende klachten.

Een echte ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. De ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het hoofd en gezicht meegenomen worden. 

De ayurvedische massage is over het algemeen een redelijk zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s - en de energiepunten genaamd marma’s (waar ook de acupunctuur mee werkt) heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect. 

De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.

© 2014 - 2023 yogalovers | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel