Het goede doel Wulenpari Indonesië

Wulenpari, paradijsje aan de rivier Oyo, Java, Indonesië.


In februari ’18 ben ik ( Rietje Duineveld ) voor de tweede maal naar Java gereisd naar Wonosari, ongeveer een uur rijden naar Yogyakarta, waar ik logeerde bij vrienden.Voor mijn komst omstreeks november, waren er vanwege de aanhoudende regen heftige overstromingen geweest van de rivier de Oyo, die enorme schade had aangericht aan het werk-leefgebied van de mensen waar ik zou gaan logeren.


Aziz raakte door de overstromingen zijn dorpje kwijt waar alles, wat hij in heel wat jaren had opgebouwd, verloren was gegaan. Ook de biologische akkertjes met daardoor de inkomsten voor de boerenbevolking, hun enige inkomsten, had de rivier opgeslokt. De brug over de rivier was weggeslagen, de verbinding met de buitenwereld werd afgesloten hierdoor.Er zat niets anders op dan opniew te beginnen op een hoger gelegen stukje grond aan de overzijde van de rivier. De grond werd door Nederlandse mensen gekocht nu een jaar geleden. Kleine authentieke Javaanse huisjes werden er gebouwd. Een originele keuken, waar hout gebruikt wordt om op te koken. Een soort aula waar bijeenkomsten gehouden konden worden. Zijn wens om alle religies een plek te geven in zijn dorpje, zodat er voor alle gezindten een plek is om hun eigen aktiviteiten uit te voeren, vind ik bewonderenswaardig.
Verschillende dromen zijn al gerealiseerd maar er is meer nodig, zeker nu Aziz besloten heeft zich meer te richten op bezoekers uit de omgeving die er terecht kunnen voor grote bijeenkomsten, overnachtingen, muziek evenementen, tentoonstellingen, een heerlijke maaltijd uit de keuken om maar enkele belangrijke onderwerpen te noemen.


Een prachtig doel, waaraan wij een beetje mee zouden kunnen helpen. Voor een hard werkende bevolking die het verdient na zoveel tegenslag!


Dank U, namens Aziz en de zijnen…
Wulenpari, Java, Indonesië


Voor meer informatie,
Rietje Duineveld. email: duineveld.rietje@gmail.com

© 2014 - 2019 yogalovers | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel